Løypen i Nordics 2010 vil gå mellom et startpunkt, OL-anlegget og tilbake. Som regel er dette en helt vanlig vei som ikke brukes til ski, men akkurat i denne anledningen vil det være helt ypperlig å gå. Vi preparerer en løype hele veien, og selv om det kan være bratt til tider, så er det fullt mulig å gå hele veien. Det vil bli karakterisert som en relativt tøff løype, men det skal alle vite før de begir seg ut på dette. Løypen går gjennom gatene i Oslo helt opp til Holmenkollen og hoppbakken. Det er en lang vei opp, men når det er så mange som møter opp for å heie, så blir det en del av sjarmen. Det er preparert opp vanlig skiløype for fristil, men det vil også være skispor ved siden av for de som vil gå klassisk. Selve løypa er 2 mil lang, og det vil være en del slitne lår underveis, men det er også opp til hver enkelt hvor tøft man vil ha det. De 3 første plassene vil få premier, så vil man vinne, så må man ta i. Det vil være en løype som går der hvor bilene kjører, men hele løypa vil bli sperret i forbindelse med rennet. Det vil ikke være noe som forstyrrer underveis.

Alle som skal delta på rennet eller være publikum anbefales å ta kollektiv trafikk opp til start, så slipper det å bli et trafikkaos ved området. Det er tenkt at så mange som mulig skal kunne ta turen opp, og derfor vil det være parkeringsområder i nærheten, men vi vil gjerne at flest mulig tar kollektivt opp. Da går man av på T-banestoppet før Holmenkollen. Det er en kort avstand fra stoppet til der starten er. Alle må være på plass kl 10.00 for å være klare til start som går 11.30. Det vil være et sted hvor man kan varme opp før start, og der er det altså lønnsomt å variere oppvarmingen, da stedet ikke er så stort. Du kan ta på deg skiene for å gå litt, eller så kan du jogge rundt på området for å komme skikkelig i gang. Det er ikke dumt å varme opp litt før start, så slipper deltakerne å få skikkelig innbytterpuls. Det skal gås 2 mil, så derfor er det smart å ta med seg drikke i sekken hvis det trengs, eller så vil det være noen poster underveis som deler ut en liten sjokolade og litt saft. Vi har tenkt på det meste, slik at du slipper å ha med deg så mye unødvendig. Det vil også være en fin gest fra oss at vi tar vare på deltakerne slik at man har valget til å stoppe for en liten matbit. Det er et inkluderende renn hvor de som har lyst kan være med. Vil du gå for seier, så må du forberede deg på det. Vil du heller gå en søndagstur med noen du kjenner, så kan du også gjøre det. Det er ingen problemer ved å være med, og startnummeret gir deg tilgang til en fin dag med god stemning. Føler du underveis at det går litt trått med skøytingen, så kan du uten problemer gå over til klassisk i et av sidesporene. De raskeste utøverne går fristil i hovedfeltet, og der vil det gå unna til tider. Det er to forskjellige starter. Slik at de som går fort går for seg selv, og de som går litt saktere kan gå i det tempoet de klarer.

Moro o delta på Nordics 2010

Det skal være moro å delta på Nordics 2010, og derfor vil vi gjerne at alle deltakerne respekterer hverandre der ute i løypa. Over 2 mil vil det være litt tungt å gå, men så lenge du har på deg startnummeret, så skal det være mulig å gjennomføre. Fra starten vil det være en litt slak oppoverbake før det flater ut. Det virkelig tunge partiet vil komme når man begynner å nærme seg stigningen før man kommer opp til Holmenkollen. Det er nok noen sure bein mot slutten av løypa, og man må være forberedt på stigningen. Det er rundt 2 kilometer med veldig har stigning før det flater ut og deltakerne gjør seg klare til en spurt. For alle som går for premier i den store pengeklassen er det ikke noe poeng å spare noe som helst. Det vil gå fort for premiene, og der lønner det seg å henge med for å vinne. De som er beinharde i oppoverbakkene vil være de som har en liten fordel her. Eller så må du være en skikkelig spurter for å vinne på oppløpssiden. Det er etter stigningen man får se hva man har å gi etter hvert. Klarer man å gi det siste og sette inn et gir til, så er det ikke langt til mål. Vi vil si at hele løypa er nøye planlagt for å se hvordan deltakerne klarer å veksle mellom slake partier, flate strekninger og veldig tunge bakker. Det er i de store oppoverbakkene man virkelig får prøvd seg. Det kommer til å bli blod, svette og tårer før førstemann krysser mållinjen, men det er akkurat slik vi ønsker å ha det. Derfor informerer vi om hvordan løypa er her, før noen melder seg på. For de som ikke for 1.premien vil det kanskje være litt roligere, men de vil gå opp den samme bakken som alle andre, men de har kanskje muligheten til å avpasse trøkket og energiforbruket litt. Det kommer til å bli veldig gøy, og vi vet at det kommer til å bli tungt. Alle tilskuerne som møter opp for å heie fram deltakerne vil være med på å gi alle et lite ekstra løft. Ingen ting er som å kjenne at beina nesten detter av, for så å få en god dytt av over 2000 mennesker oppover bakken der. Det gir en vitamininnsprøytning å høre folk rope ”heia heia”. Der er det ikke lov å gi seg, og det er bare å presse på videre. Det er ingen skam å snu, men det er heller ingen grunn til å gjøre det. Det er 2 mil hvor man gjør sitt beste, og publikum er klare for å støtte deg opp. Det kommer til å bli en veldig fin dag med god stemning, og hvis du melder deg på i dag kan du glede deg i lang tid framover. Hvis det er noe du lurer på i forbindelse med påmelding, løyper eller våre sponsorer, så er det bare å ta kontakt med oss. Ellers gleder vi oss til å se deg når rennet går av stabelen i februar.